Sterrenregister

De geboorte van een sterrenkindje is een enorm aangrijpende gebeurtenis. Om ouders, vrienden en familie te steunen bij dit verlies heeft de gemeente een sterrenregister geopend. Hierin kunnen ouders hun stilgeboren kindje laten registreren, ongeacht de zwangerschapsduur. 

Wat is het sterrenregister?

In het sterrenregister kunnen ouders hun sterrenkindje laten registreren. Het initiatief staat open voor ouders die inwoner zijn van Riemst of waarvan het kindje in Riemst geboren werd, ongeacht de zwangerschapsduur. Er geldt daarbij geen beperking in naamkeuze, tijd of vereiste documentatie.

De inschrijving heeft geen juridische waarde, maar wel een grote symbolische betekenis. Dat is vaak een belangrijke stap in het rouwproces. Met het register wil de gemeente haar steun betuigen en delen in het verdriet. 

Hoe kan ik een sterrenkindje laten registreren?

Je kan een sterrenkindje laten registreren via het online formulier van de gemeente. Zo hoef je geen afspraak te maken op het gemeentehuis tijdens deze moeilijke periode. Kom je wel liever langs op het gemeentehuis? Maak dan vooraf een afspraak op de dienst burgerzaken via het nummer 012 44 03 10. Bij de inschrijving worden de naam en voornaam van het kindje en de ouders opgenomen, alsook de geboortedatum en de geboorteplaats.