Grotchampignon

Print

De Riemstse grotchampignon is een erkend Vlaams streekproduct. Dat de champignon uniek is, hoeft geen betoog. Hij wordt in Vlaanderen enkel en alleen in de Grotten van Kanne gekweekt. 

 

Grotchampignonkwekerij Dirk Jackers

Sinds de Eerste Wereldoorlog is Riemst de champignonhoofdstad van België. En de uniekste champignon, die vinden we ook in Riemst. De grotchampignon is zelfs een erkend streekproduct. Dankzij het klimaat in de mergelgangen, smaken ze intens en hebben ze een stevige bite. In onze gemeente is Dirk Jackers de enige professionele kweker.

De grotchampignon is een populair ingrediënt in de lokale horeca. Ga bij een bezoek aan Riemst zeker eens proeven! En een bakje mee naar huis nemen kan ook.

Kwekerij bezoeken?

De koude en donkere mergelgangen vormen het mysterieuze decor van de grotchampignonkwekerij.

Wil je het zelf eens ervaren en meer te weten komen over het groeiproces van de grotchamignon? Dat kan! Alle informatie vind je op www.grotchampignon.be/bezoek-de-kwekerij

Waar proef of koop ik de grotchampignon?

Proeven

  • Opcanner Anker (Kanne)
  • De Waterburcht (Millen)
  • Brasserie HildIce (Kanne)
  • K-Kanne (Kanne)

Kopen

  • Winkels van de keten Carrefour
  • Thuismarkt Hardy (Vroenhoven)
  • Groenten en Fruit Annelies (Riemst)
color-2