Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Zomeractiviteitengids

In de Zomeractiviteitengids vind je een overzicht van alles wat er deze zomer te beleven valt voor kinderen in onze gemeente. Voor de meeste activiteiten in deze gids, zijn de plaatsen beperkt. We vragen je dan ook om tijdig in te schrijven. Om zeker te zijn van jouw deelname, moet je snel zijn! Inschrijvingen die ons bereiken vóór 1 juni 7.00 u. worden NIET aanvaard!

Raadpleeg hier de Zomeractiviteitengids:

Zomeractiviteitengids_2016.pdf

Inschrijven voor sportkampen, SWAP en Grabbelpas

Inschrijven voor alle activiteiten kan vanaf woensdag 1 juni om 7.00 u.

Hoe kan ik online inschrijven?

Klik hieronder op de knop 'Reserveren van sportruimtes & inschrijvingen voor activiteiten'. Je krijgt meteen de nodige instructies om in te schrijven:

 1. Nieuwe gebruikers van onze webshop moeten zich eerst aanmelden. Klik op "aanmelden als nieuwe gebruiker" en ga verder naar punt 2 van deze instructies. Indien je al een gebruikersnaam en wachtwoord hebt voor onze webshop, dan kan je je met deze gegevens aanmelden. Ga dan verder naar punt 5 van deze instructies.
 2. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord - klik op "volgende".
 3. Vul je gegevens in (* = verplichte velden) - klik op "volgende".
 4. Vink "algemene voorwaarden" aan - klik op "registreren".
 5. Om in te schrijven, klik je op "activiteiten".
 6. Klik op de gewenste activiteit.
 7. Hier vind je de nodige info over de activiteit - klik op "inschrijven".
 8. Vink het gezinslid aan dat je wenst in te schrijven - klik op "volgende". Je kan nieuwe gezinsleden aan je account toevoegen door te klikken op "nieuw familielid toevoegen".
 9. Hier kan je eventuele opmerkingen noteren - klik op "volgende".
 10. Je krijgt nu een overzicht van de activiteit - klik op "in winkelwagen".
 11. Je kan nu een nieuwe inschrijving uitvoeren voor een andere activiteit of een andere persoon - klik dan op "verder winkelen". Of bevestig je inschrijving(en) - klik op "doorgaan".
 12. Klik op "ok" - je reservering wordt nu doorgestuurd naar de juiste dienst.
 13. Je inschrijving is pas definitief als je een bevestigingsmail van de betrokken dienst hebt ontvangen.

Wil je deze instructies afdrukken? Hoe_kan_ik_online_inschrijven.pdf

Hoe kan ik via e-mail inschrijven?

Vermeld steeds je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de activiteit waarvoor je wil inschrijven. De inschrijving is pas definitief na een bevestigingsmail van de betrokken dienst. Gebruik één van onderstaande e-mailadressen:

 • sport [at] riemst [dot] be voor inschrijvingen sportkampen
 • jeugd [at] riemst [dot] be voor SWAP- en Grabbelpasactiviteiten

Inschrijven voor de kinderopvang

Inschrijven kan vanaf woensdag 1 juni om 7.00 u. via het inschrijvingsformulier.

Inschrijven voor De Speeldoos

Inschrijven doe je elke speelpleindag op het speelplein zelf, tussen 10.00 u. en 10.30 u. Vergeet niet om het inschrijfstrookje - dat je in de Zomeractiviteitengids vindt - ingevuld af te geven bij je eerste bezoek aan De Speeldoos. Vooraf inschrijven voor De Speeldoos is dus niet nodig!

Inschrijving voor een activiteit annuleren?

Als je bent ingeschreven, is dat definitief en ontvang je een factuur. Je kan enkel nog annuleren bij overmacht. In alle andere gevallen moet je betalen voor de activiteiten waarvoor je bent ingeschreven. Is je kind ziek, rekenen we je de inschrijving niet aan op voorwaarde dat je ons een doktersbriefje bezorgt.

Prijzen en betaalwijze

Je vindt telkens op de pagina's van de activiteiten de gedetailleerde deelnameprijzen. In het inschrijvingsgeld is altijd een verzekering lichamelijke ongevallen inbegrepen. Voor alle activiteiten ontvang je (ten laatste in september) een factuur.

Wens je gebruik te maken van speciale tarieven of kortingen?

Heel wat ziekenfondsen betalen de deelnameprijs voor jeugdactiviteiten (gedeeltelijk) terug.

Belangrijke afspraken

Tijdens de activiteiten worden er regelmatig foto's genomen, die we kunnen gebruiken in publicaties zoals het gemeentelijk infoblad 37Zeventig, gemeentelijke folders, brochures, www.riemst.be, Facebook; Twitter, een bijdrage in Het Belang van Riemst, een online fotoalbum op Flickr of als illustratie bij een persbericht. Indien je principiële bezwaren hebt tegen foto's van je dochter of zoon, kan je dit schriftelijk laten weten aan het gemeentebestuur.

Zonder schriftelijke toelating van een arts en van de ouders mogen onze begeleiders geen medicijnen meer toedienen aan kinderen. Deze regel wordt vanaf de 1ste dag strikt toegepast.