Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Riemst zet verder in op promotie in Duitsland

De gemeente Riemst ligt in het hart van de Euregio, en dus op een boogscheut van Aken. Het is dan ook een bestemming die binnen handbereik ligt voor de Duitse toeristen. Riemst verwelkomt ze graag! Om zich als toeristische trekpleister te profileren op de Duitse markt werkte de Vlaamse gemeente samen met enkele Duitse touroperators.

Afgelopen jaar is de gemeente Riemst begonnen de Duitse markt te verkennen, met de bekendmaking van het aanbod in een nieuwsbrief. Dat ging niet onopgemerkt voorbij in de Duitse reissector. De Duitse touroperators OneWorld en Überland namen de gemeente Riemst op in hun brochures. De verwachtingen zijn groot.

Christian Bamps, schepen van Toerisme: “Riemst staat bekend om haar diversiteit. Enerzijds is het een rustige plattelandsgemeente waar het gezellig is om te vertoeven en anderzijds is het een energieke gemeente waar van alles te beleven valt. De mergelgrotten, Belevingscentrum De Brug en het Wijnkasteel van Genoels-Elderen zijn echte toppers. De Duitse touroperators vinden vooral ons wijnverhaal een troef, want ook Duitsers kiezen graag voor gemütlichkeit! België staat vooral bekend om zijn biercultuur, dat er ook wijn op hoog niveau wordt verbouwd is bij hen redelijk onbekend.”

In 2014 telde Vlaanderen 1.757.664 overnachtingen door Duitse toeristen.

Mark Vos, burgemeester: "Onze gemeente is goed voor 23.500 overnachtingen per jaar, daarmee staan we in de top 5 van Haspengouw. Onze unieke ligging maakt dat we aantrekkelijk zijn voor toeristen die naast Riemst ook grote steden willen bezoeken. Op enkele minuten sta je vanuit Riemst in Hasselt, Luik of Maastricht. Wij willen ons profileren als de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de Euregio. Onze logiesuitbaters staan klaar om de toeristen gastvrij te ontvangen!”

Copyrigth foto: Andreas Gijbels - www.reclamos.be