Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Jonge Helden, speel jij met ons mee?

Jonge Helden is jeugdwerk met, voor en door kinderen en jongeren. Ze ontdekken, spelen, experimenteren, creëren en entertainen. Ze scheppen een kader waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn en gestimuleerd wordt om als creatieve en ondernemende persoon in de samenleving te staan. Jonge Helden ontplooien samen hun talenten en verkennen wat ze kunnen, durven en wilen. En jij, ja jij, bent er één van! Onder de naam Jonge Helden organiseert Crefi vzw een divers activiteitenaanbod. Crefi vzw is een jeugddienst erkend dor de afdeling jeugd van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap als landelijk georganiseerde jeugdvereniging. Deelnamegelden aan onze initiatieven zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Alle Jonge Helden-kampen en -speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een zeer hoge begeleidingsgraad per speelweek voorzien. Al onze begeleiders volgden minimaal een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, of doen hun stage.

Een fantastisch Jonge Helden-avontuur beleven, zonder overnachting? Dat kan op onze speelweken! Vijf dagen lang spelen en genieten, maar elke avond gezellig thuis gaan slapen. Elke speeldag begint om 9 uur en wordt afgerond om 16 uur. Deelnemers kunnen er wel al terecht van 8 uur ’s morgens en ’s avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Er wordt verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn. Op onze speelweken reng je zelf een lunchpakket mee. Wij zorgen wel voor een lekker elfuurtje en vieruurtje voor iedereen. Ook water zal de hele dag beschikbaar zijn.

Op de speelweken van Jonge Helden zijn er enkele inclusieplaatsjes voorzien. Meer specifiek gaat het hier over plaatsjes voor kinderen met autismespectrumstoornis (ASS) met een normale begaafdheid, en ADHD. De extra begeleiders hebben ervaring binnen deze doelgroep. Zij hebben bovenop hun animatorattest ook nog de extra cursus Bijzondere Doelgroepen gevolgd. Zowel voor als tijdens de speelweek heeft de begeleider extra aandacht voor jouw kind. We beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om iedere individuele vraag, hoe groot of klein deze ook is, met de nodige aandacht en zorg te behandelen. Daarom vragen we om ons vóór de inschrijving te contacteren om duidelijk aan te geven welke specifieke ondersteuning jouw kind nodig heeft. Zo kunnen we alles in het werk stellen om jouw kind de juiste begeleiding te geven. Wie interesse heeft in de inclusiewerking, kan onze medewerker Conny hiervoor bereiken op het nummer 016/66 43 70 of via conny [dot] leman [at] jongehelden [dot] be.

Opvang in Riemst

Het gemeentebestuur nodigde Jonge Helden uit om samen met ons het aanbod van activiteiten in Riemst tijdens de zomervakantie, zo groot mogelijk te maken. Meer activiteiten, meer keuze en meer plezier! De planning van onze gemeentelijke activiteiten ziet er als volgt uit :

  • Kinderopvang 7.00 u. tot 18.00 u.: vanaf 3/07 tot 20/07/2017 en van 31/07 tot 25/08/2017
  • Sportkampen 10.00 u. tot 15.00 u. : vanaf 3/07 tot en met 3/8/2017
  • Speelpleinwerking 10.00 u. tot 15.00 u. : vanaf 6/07 tot en met 18/08/2017

Een gedetailleerd overzicht hierover ontvang je eind april in je brievenbus, maar je kan alvast zien dat de themaspeelweken van Jonge Helden georganiseerd worden als onze kinderopvang dicht is. Plannen is dus de boodschap. Op onze jaarkalender - in juli en augustus - kan je nu al bekijken welke activiteit op welke dag zal plaatsvinden. Inschrijven voor de gemeentelijke activiteiten kan pas vanaf 1 juni. Maar inschrijven voor Jonge Helden doe je dus best nu al!

Jaarkalender: WEB_JAARKALENDER_2017.pdf

Hoe inschrijven?

Surf naar www.jongehelden.be. Via de knop 'inschrijven' bij een specifiek kamp kom je uit op de overzichtspagina inschrijven.jongehelden.be. Om je in te schrijven heb je een Jonge Helden-account nodig. Wil je een minderjarige inschrijven? Deze dient als gezinslid via de account van een meerderjarige ingeschreven te worden. De accounteigenaar, ouder of voogd, ontvangt de facturen. Eenmaal de account is geactiveerd, kunnen via de knop 'mijn profiel' alle gezinsleden worden toegevoegd. Klik je daarna op een activiteit en op inschrijven, dan krijg je enkel de gezinsleden te zien die de juiste leeftijdscategorie hebben voor deze
activiteit. Volg de logische stappen en rond de inschrijving af. Je krijgt een automatische bevestigingsmail en tussen 7 en 14 dagen na inschrijving ontvang je een factuur. Klaar voor een week vol creativiteit, spel en avontuur!

Ontdek het volledige aanbod in de folder: Finale_Brochure_Jonge_Helden_Riemst.pdf

 


Comments