Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Gemeente Riemst zet verder in op verkeersveiligheid

De gemeente Riemst blijft inzetten op verkeersveiligheid. Zo worden verschillende plaatsen op basis van snelheidsmetingen geselecteerd voor een herinrichting. Ook de belangrijke toegangswegen tot de gemeente krijgen de nodige aandacht.


Mark Vos, burgemeester: ‘Uit de Monitor Letselongevallen 2016 blijkt dat Riemst het met minder dan 20 letselongevallen per 10.000 inwoners zeer goed doet. Daarnaast gebeurden er in Riemst in 2016 maar liefst 21 ongevallen minder dan in 2015. Dit is een spectaculaire daling, waardoor we terug op hetzelfde aantal ongevallen zitten als in 2014. Om deze goede cijfers ook in de toekomst te kunnen aanhouden, blijven we inzetten op verkeersveiligheid.

Zo wordt de schoolomgeving in de St.-Jansstraat in Herderen verder ingericht, met het oog op verkeersveiligheid. Ter hoogte van huisnummer 1 t.e.m. 6 wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd, waardoor er geen kruisend verkeer meer mogelijk is.


Guy Kersten, schepen van Mobiliteit: ‘Door het invoeren van éénrichtingsverkeer kan de weg smaller gemaakt worden en is er ruimte voor brede stoepen. Het slechte zicht op het verkeer uit de Daalstraat wordt zo ook verholpen.’

Vanaf huisnummer 5 op de St.-Jansstraat tot aan de Daalstraat, waar een rijrichting geldt van de Daalstraat richting de sporthal, worden brede stoepen aangelegd. Dit is goed voor een investering van 31.000 euro incl. BTW. Ook de stoepen en het wegdek van aan het plein tot aan de Daalstraat worden vernieuwd. Die aanpassing is goed voor een investering van 13.000 euro incl. BTW.


Comments