Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Festival Retour - Terug naar nieuw

In de week van 14 tot 22 oktober zetten we in Limburg circulaire of kringloopeconomie in de kijker. ‘Circulaire economie’ het klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het eenvoudig. Het is een terugkeer naar vroeger, maar dan met een moderne twist. Van massaal kopen en weggooien naar hergebruiken, opwaarderen en delen. Dat is goed voor je portemonnee, fijn voor het milieu en gewoon super leuk. Duurzaam leven is al lang geen geitenwollensokkenverhaal meer. Ruilen, delen en opwaarderen waren nog nooit zo hip. Om nog maar te zwijgen van jonge mensen die massaal zelf kweken, bakken en naaien. Er zijn tegenwoordig heel wat initiatieven in zowat elke stad of gemeente van kringloopcentra tot geefpleinen, tweedehandsbeurzen, repair cafés, ruilkasten met boeken en nog veel meer. Op 14 oktober trappen we de week af op de Inspiratiedag in Hasselt. Met meer dan 20 workshops en lezingen en een belevingsmarkt met meer dan 30 standen dompelen we je onder in de wereld van de kringloopeconomie. Maak je eigen natuurlijke verzorgingsproducten en ontdek hoe je door meer offline te zijn intenser van het leven geniet. Of leer hoe je minder afval produceert  en maak muziek met wegwerpvoorwerpen. Kapotte spullen kan je laten herstellen in ons repaircafé. Of misschien wil je boeken of kleding ruilen?  

21 oktober: Repair Café in Riemst

Neem je kapotte spullen op 21 oktober mee naar het Repair Café. In de kringwinkel te Riemst, geopend van 10.00 u. tot 16.00 u. zullen gemotiveerde vrijwilligers er alles aan doen om jouw spullen een tweede leven te geven.

 

Oproep: vrijwilligers 

Voor het Repair Café zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Heb je ervaring met herstellingen van electro, fietsen, meubels, boeken, textiel,...? Schrijf je dan als vrijwilliger in via de dienst Milieu - patricia [dot] liket [at] riemst [dot] be  - tel. 012 44 03 40. Materiaalkoffers zijn beschikbaar in de Kringwinkel.
 
 Surf naar www.festivalretour.be voor meer informatie over deze activiteiten, inspirerende initiatieven en een pak tips om zelf toe te passen.