Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

Een woning verhuren: waar moet ik op letten?

Een woning verhuren is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Voor je aan zo’n avontuur begint, informeer je je best over je rechten en plichten. Best neem je op voorhand enkele maatregelen, om problemen achteraf te vermijden. Hieronder vind je alvast enkele tips aangaande een woninghuur:

 

 

1. Gegevens van de partijen: Neem in je contract alle gegevens op van zowel de huurder als de verhuurder. Indien er meerdere huurders zijn, laat je best alle huurders de overeenkomst mee ondertekenen.

2. Huurprijs: Bij aanvang van de huurovereenkomst bepaal je zelf de huurprijs. Je kan een concrete datum opnemen tegen wanneer de huurprijs betaald moet zijn.

3. Duur van de overeenkomst: Bepaal op voorhand de duur van de overeenkomst. Je kan een huurovereenkomst aangaan van korte duur (max. 3 jaar), een 9-jarig contract, een huurcontract van langere duur of een huurcontract voor het leven. Je kan geen huurovereenkomst meer aangaan van onbepaalde duur, je zal dus altijd een bepaalde duur moeten vastleggen.


Er zit muziek in de bib!

Luister je graag naar muziek? Wat is jouw mening over een muziekaanbod in de bibliotheek?
Maak je even tijd om de enquête in te vullen en misschien win je één van de CD-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek.
Doe mee en win

 


Hulp bij belastingaangifte

Je belastingbrief zelf invullen is niet zo eenvoudig. Reden te meer om gebruik te maken van de gratis hulp van vier deskundige belastingambtenaren, tijdens de zitdagen in Dienstencentrum De Linde, Paenhuisstraat 11, Riemst.

 

 

De zitdagen vinden plaats van 9.00 u. tot 12.00 u. op:

  • Maandag 29 mei
  • Dinsdag 30 mei
  • Dinsdag 6 juni
  • Woensdag 7 juni.

 

Boek je afspraak tijdig via de dienst Onthaal van het gemeentehuis, tel. 012 44 03 00.

Ben je verhinderd op bovenstaande dagen? Dan kan je de hele maand juni nog terecht in het Financiecentrum in Tongeren, Verbindingsstraat 26, telkens van 9.00 u. tot 15.00 u. 

 


Belangrijk bericht aan vakantiegangers!

Zorgeloos op vakantie? Controleer tijdig of de identiteitsdocumenten van alle leden van je gezin nog (voldoende lang) geldig zijn!

Ontdek de voorwaarden per land op www.diplomatie.be > op reis in het buitenland > reisdocumenten. Ben je niet zeker? Wend je dan gerust tot de dienst Bevolking (bevolking [at] riemst [dot] be - tel. 012 44 03 10). 

Indien je een nieuw identiteitsdocument wilt komen aanvragen, moet je rekening houden met nieuwe, strengere voorwaarden waaraan de pasfoto's moeten voldoen. Deze regels zijn er gekomen omwille van striktere grenscontroles waarbij de foto automatisch vergeleken wordt met de persoon. Meer info vind je op www.fotopaspoort.be

Ontdek de voorwaarden voor foto's op reisdocumenten in deze Matrix: 2016_Matrice_super_light_NL.pdf

 

 


Word lid van ROER, de Riemsterse onroerenderfgoedraad!

In 2016 werd Riemst erkend als onroerenderfgoedgemeente. Binnenkort wordt er ook een gemeentelijke adviesraad opgericht, die het erfgoedbeleid in Riemst mee vorm geeft. Iedereen die in Riemst woont of een aantoonbare band heeft met de gemeente én die zich wil inzetten voor het onroerend erfgoed, kan zich aanmelden. Interesse? Stuur een korte motivatie waarin je relatie tot het plaatselijk onroerend erfgoed duidelijk wordt, vóór 15 mei naar gemeentebestuur [at] riemst [dot] be of schriftelijk naar Gemeentebestuur Riemst, Maastrichtersteenweg 2b, 3770 Riemst. 


Gezond opvoeden: kinderspel?

‘Ik lust geen spruitjes’ of ‘Mag ik mijn smartphone echt niet meenemen naar bed?’. Je kent ze wel, dagelijkse taferelen waarbij je als ouder de nodige onderhandelingsskills moet bovenhalen om ruzie te voorkomen. Maar hoe ga je hiermee om?

De Opvoedingswinkel is er voor jou

Opvoeden is een fulltime job, maar je staat er niet alleen voor. Wil je er graag eens over praten? Dan ben je altijd welkom in de Opvoedingswinkel: elke donderdag tussen 14.30 u. en 16.30 u. in het Huis van het Kind, Sint-Jansstraat 8, Herderen of op afspraak via tel. 0491 71 72 40.

Tips & trics


Opening heringericht gebied Molenbeemd

Op zondag 21 mei wordt het heringerichte gebied ‘De Molenbeemd’ in de kijker gezet. Het langgerekt natuurgebied heeft een grote ecologische waarde en hoort bij de speciale beschermingszones van het NATURA 2000 habitatgebied.

Het historische beemdgebied ligt in de asymmetrische vallei van de Molenbeek, op de grens van Membruggen en Grote-Spouwen en wordt gevoed door bronnen, kwel- en regenwater. Het gebied omvat hooilanden, veengebied, vochtige zeggenvegetaties, rietland, slootjes, bosjes en weilanden afgezoomd met hagen, knotwilgenrijen, houtkanten,… Het is in beheer bij natuurvereniging Orchis VZW. Zij voerden in 2016 en 2017 een natuurinrichtingsproject uit in samenwerking met de gemeente Riemst en het Agentschap voor Natuur en Bos.


Sporters beleven meer: gemeentelijke sporteldag

Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen of een leuke training ervaart in je club. Al bewegend, beleef je gewoon meer. Deel jouw sportervaringen op sociale media met de hashtag #sportersbelevenmeer en maak anderen warm om ook te sporten!

Maak kans op een cadeaubon

Wie zijn sportbelevingsfoto’s op sociale media deelt met #sportersbelevenmeer #Riemst maakt bovendien kans op een cadeaubon ter waarde van 50 euro! De sportraad Riemst kiest de leukste foto en overhandigt de prijs op de sportraad in november.

Zet ook de activiteiten van je club in de kijker via de sociale media of via https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer.

Gemeentelijke Sporteldag


Herdenkingen 10 en 11 mei

Op 10 mei 1940 begon, met de inval van de Duitsers, de Tweede Wereldoorlog in België. De brug in Vroenhoven speelde, samen met de bruggen in Kanne en Veldwezelt en het fort van Eben-Emael een belangrijke rol hierin. De strijd duurde enkele dagen en eiste een grote tol: 1.740 mensenlevens, waaronder militairen en burgers, aanvallers en verdedigers, mannen en vrouwen, volwassenen en kinderen. Het waren momenten waarop leven en dood elkaar ontmoeten. Tijdens de herdenkingsplechtigheden in Vroenhoven en Kanne, staan we stil bij de 77ste verjaardag van het bombardement van de bruggen over het Albertkanaal op 11 mei 1940 door vliegtuigen van het 3de regiment van de militaire luchtmacht. De oud-strijders vragen om je woning op deze herdenkingsdagen te bevlaggen met de Belgische driekleur.

Herdenkingsplechtigheid in Vroenhoven op donderdag 11 mei


Sociaal Huis Riemst start met buddywerking

Hoe klim je uit het schuldendal? Of hoe voorkom je dat je er (opnieuw) in sukkelt als je niet in je omgeving terecht kan voor goede raad? Het Sociaal Huis Riemst wil daar een antwoord op bieden en start met een buddywerking in samenwerking met BudgetInZicht (BIZ) Limburg. Vrijwilligers worden opgeleid tot ‘buddy’ en ondersteunen samen met een maatschappelijk assistent kwetsbare gezinnen of individuen.

Het Sociaal Huis Riemst sluit een samenwerkingsovereenkomst af met BudgetInZicht Limburg. Dat is het samenwerkingsverband tussen de Limburgse OCMW’s en CAW Limburg rond preventie van schulden.


Inhoud syndiceren
Comments