Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

Opvoedingsvragen? Schrijf je dan nu in voor het Triple P groepsprogramma!

Triple P organiseert in samenwerking met de opvoedingswinkel een groepsprogramma voor ouders die zich richten op kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Ouders kunnen er terecht met al hun vragen rond de opvoeding van hun kinderen.

 

Zij kunnen informatie verkrijgen of krijgen tips en advies rond de opvoeding van de kinderen.

Het groepsprogramma bestaat uit 4 sessies: Groepsprogramma_Triple_P_2017.pdf


Gemeente Riemst zet verder in op verkeersveiligheid

De gemeente Riemst blijft inzetten op verkeersveiligheid. Zo worden verschillende plaatsen op basis van snelheidsmetingen geselecteerd voor een herinrichting. Ook de belangrijke toegangswegen tot de gemeente krijgen de nodige aandacht.


Mark Vos, burgemeester: ‘Uit de Monitor Letselongevallen 2016 blijkt dat Riemst het met minder dan 20 letselongevallen per 10.000 inwoners zeer goed doet. Daarnaast gebeurden er in Riemst in 2016 maar liefst 21 ongevallen minder dan in 2015. Dit is een spectaculaire daling, waardoor we terug op hetzelfde aantal ongevallen zitten als in 2014. Om deze goede cijfers ook in de toekomst te kunnen aanhouden, blijven we inzetten op verkeersveiligheid.

Zo wordt de schoolomgeving in de St.-Jansstraat in Herderen verder ingericht, met het oog op verkeersveiligheid. Ter hoogte van huisnummer 1 t.e.m. 6 wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd, waardoor er geen kruisend verkeer meer mogelijk is.


Culturodroom: busverbinding tijdens Pukkelpop

 

 

 

 

 

Ga jij naar Pukkelpop? Slaap jij ook liever in je eigen bed dan op de Pukkelpop-camping? Maak dan gebruik van de bussen van De Lijn. Vanuit Riemst kan je vlot met de bus naar Pukkelpop reizen. Geraak je niet rechtstreeks in Kiewit, stap dan aan het station van Hasselt over op de shuttlebussen. Na afloop van de  festivaldag kan je met de nachtbussen ook weer terug naar huis. De bushaltes zijn vlakbij het festivalterrein. En op vertoon van jouw PKP17 festivalticket of -polsbandje zijn zowel de heen- als de terugrit gratis.

Stippel jouw heenreis uit met de routeplanner

Via de routeplanner (www.delijn.be ) van De Lijn kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken om vanuit Riemst naar Hasselt of Kiewit te  reizen. Op vertoon van een geldig PKP17-ticket is je busreis vanuit Riemst naar Kiewit trouwens helemaal gratis.

Met de nachtbus terug naar Riemst


Vogelbescherming-avond op zaterdag 29 juli

In elke provincie organiseert Vogelbescherming Vlaanderen een boeiende en toffe Vogelbeschermings-avond. Zaterdag 29 juli is het de beurt aan Limburg. Inkom is gratis, en iedereen is van harte welkom! Meer info kan je hier vinden of neem een kijkje op http://vogelbescherming.be/activiteiten/publieksactiviteiten/vogelbescherming-komt-naar-je-toe


Update vogelgriep 24 juli 2017: beperkingsgebied Bassenge opgeheven

Het beperkingsgebied in Bassenge, dat sinds begin juli van kracht was o.w.v. de vogelgriep, wordt vanaf 24 juli 2017 opgeheven. Dit betekent dat de extra opgelegde maatregelen niet meer van kracht zijn. Voorzichtheid blijft uiteraard aangewezen.

Voor verdere updates of meer informatie kan u terecht op http://www.favv.be/dierengezondheid/vogelgriep/maatregelen.asp


Brand grotten Muizenberg Kanne

DONDERDAG 27 JULI - 18.00 u.

De brand die de afgelopen week woedde in de grotten van de Cannerberg is geblust. Gisteren en vandaag heeft de brandweer alle hooi en stro naar buiten gehaald en geblust. 

Rondom de grotten vinden vanavond nog opruimwerkzaamheden plaats en de ventilatoren zullen de hele nacht blijven draaien om de grotten zoveel mogelijk van de rook te ontdoen.

Morgenochtend zal de brandweer een laatste inspectie uitvoeren, waarbij gekeken wordt naar eventueel kleine smeulende resten en het CO gehalte wordt gecontroleerd. Als dit in orde wordt bevonden dan volgt de overdracht aan de Provincie Nederlands-Limburg.

De brandweer verricht vanavond nog metingen in de woningen aan de Muizenberg. Daarna kunnen de bewoners terug naar hun woning. 

WOENSDAG 26 JULI - 18.00 u.


7 tot 21 augustus: verkeershinder Maastricht

Van maandagochtend 7 tot maandagochtend 21 augustus 2017 is de Noorderbrug in Maastricht volledig afgesloten. Dat zorgt voor forse verkeershinder en drukte op verschillende routes in en om de stad. Ga je in deze periode met de auto naar Maastricht? Dan is het advies: probeer de spits te mijden, houd rekening met extra reistijd en parkeer slim. Maastricht Bereikbaar helpt je graag op weg met een aantal tips om je reis slim te plannen en af te leggen: www.maastrichtbereikbaar.nl/noorderbrug-be.

 


Update vogelgriep 17 juli 2017: maatregelen in bufferzone versoepelen

 

Vanaf 17 juli 2017, 15 dagen na het afbakenen van de bufferzone in Bassenge, worden de maatregelen in de bufferzone versoepeld.

Dit betekent:

 1. Verplaatsingen van andere in gevangenschap gehouden vogels zijn verboden, uitgezonderd voor:
  - de vogels afkomstig van buiten een beperkingsgebied;
  - de vogels van houders die geen pluimvee houden;
  - de vogels van handelaars en dierwinkels, zelfs als er pluimvee aanwezig is, op voorwaarde dat dit pluimvee niet verkocht, noch verplaatst wordt.


 2. Het inkorven van duiven om deel te nemen aan wedstrijdvluchten is toegelaten onder de volgende voorwaarden:
  - uitsluitend duiven van houders die geen pluimvee houden, zijn toegelaten;
  - het inkorven moet gebeuren in een aangeduid lokaal gelegen binnen de bufferzone. Enkel duiven van binnen de bufferzone mogen er ingekorfd worden.

Veilig in de zon

 


Doe jij ook mee met operatie proper?

Iedereen houdt van een propere buurt. Want een propere buurt is een mooie buurt. Ondanks vele goede bedoelingen is dat vaak niet zo gemakkelijk om vol te houden. Daarom is er nu Operatie Proper.

Operatie Proper is er voor jou

Met Operatie Proper willen we jou en je school, club of vereniging ondersteunen in je engagement tegen zwerfvuil. We helpen je met:

 • het opstellen van een concreet actieplan tegen zwerfvuil;
 • handige tools die opruimen zoveel makkelijker maken;
 • en educatieve pakketten en communicatiemateriaal voor kinderen en jongeren

 

Zo kan jij je enthousiasme omzetten in duurzame actie. Inderdaad, we helpen je niet alleen om je school, vereniging of club proper te maken: we bouwen samen een systeem zodat het morgen ook mooi blijft.

Wat houdt Operatie Proper concreet in?


Inhoud syndiceren