Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Burgerzaken

Nieuwe werking dienst Bevolking

Betaaltip:

Bij ons betaalt u veilig en snel met bancontact!

BESTEL DE KIDS-ID TIJDIG VOOR DE VAKANTIE!

Gemiddeld duurt het 3 weken vanaf de aanvraag voordat de nieuwe Kids-ID klaar is.
In het gedeelte identiteitskaarten vind je meer informatie over de procedure, wachttijd, geldigheid en kostprijs van een kids-ID.

 

Visum Turkije aanvragen

Een visum voor Turkije aanvragen doe je best online via https://www.evisa.gov.tr/en/ 
Zo voorkom je lange wachtrijen op het vliegveld, je hebt het elektronisch visum binnen de 3 minuten én het is goedkoper.
Let wel dat de geldigheidsduur van je identiteitsdocument voldoet aan de nieuwe regeling: deze moet tot 60 dagen na datum van inreis geldig zijn.

Online met de nieuwe identiteitskaart

Met het in omloop brengen van de identiteitskaarten van 10 jaar was ook een aanpassing nodig van de software die het mogelijk maakt om de identiteitskaart te lezen en te gebruiken.
Als burger dien je dus eerst deze nieuwe software (versie 4.0.7; eID Viewer 4.0.7) te downloaden als je je identiteitskaart wil gebruiken.
Deze versie is gratis (en veilig) beschikbaar op de website van FEDICT op het volgende URL-adres: http://eid.belgium.be/nl/je_eid_gebruiken/de_eid-middleware_installeren/

Deze nieuwe software kan ook gebruikt worden voor de eID's met een geldigheid van 5 jaar.

Wij hopen je hiermee van dienst te zijn. 

Algemene nuttige info voor Nederlanders die in België wonen

(externe link)

www.beterinbelgie.nl

 

BELANGRIJK BERICHT INDIEN U NEDERLANDSE IDENTITEITSDOCUMENTEN NODIG HEEFT:

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in België zal vanaf 01/11/2015 geen paspoorten of identiteitskaarten meer verstrekken aan Nederlanders. De Nederlandse randgemeenten: Oldambt, Enschede, Maastricht, Montferland, Echt-Susteren, Bergeijk, Bergen op Zoom, Venlo, Breda en Den Haag, nemen de reisdocumenttaken over (de contactgegevens van de grensgemeenten vindt je op de website van de ambassade of desbetreffende gemeente). Ook de gemeente Haarlemmermeer heeft op het vliegveld Schiphol (vertrekhal 1, open van 7u tot 22u, 7 dagen per week) een paspoortbalie ingericht. Vergeet niet een afspraak te maken voor de aanvraag, zeker in de drukke zomermaanden maakt u best ruim op voorhand een afspraak.

De Nederlandse ambassade in Brussel blijft je aanspreekpunt waar het gaat om burgerzaken. Consulaire verklaringen betreffende huwelijk en nationaliteit worden ook in de toekomst door de ambassade in Brussel afgegeven. Het consulaat-generaal in Antwerpen is na 01/01/2016 consulair niet meer actief.
De adresgegevens zijn ongewijzigd:
Nederlandse ambassade
Kortenberglaan 4-10
1040 Brussel
Tel. 02/6791711
www.nederlandseambassade.be
bru [at] minbuza [dot] nl

Producten Catalogus Vlaanderen

Meer informatie over de dienstverlening van de overheid? Bent u op zoek naar kant-en-klare informatie over de dienstverlening van verschillende overheidsorganisaties?

De productencatalogus biedt u het antwoord: een overzicht van de dienstverlening van federale, Vlaamse, provinciale en lokale overheden in één oogwenk. Zo helpt de productencatalogus overheidsdiensten om burgers, ondernemingen en organisaties goed te informeren. 

http://productencatalogus.vlaanderen.be