Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Bibliotheek

LAATSTE SOLDENKOOPJES: 5 STUKS VOOR 1 EURO!!! 1 STUK: 0,50 EURO

KOM DEZE ZOMER NAAR DE GROTE BOEKENVERKOOP IN DE BOEKERIJ!

Tijdens de zomermaanden kan je in De Boekerij komen snuisteren op de grote boekenverkoop in de exporuimte. Wat je ook zoekt: romans, informatieboeken, tijdschriften, cd's of dvd's,... het aanbod is gigantisch!

Je kan de documenten al voor 0,50 euro per stuk op de kop tikken. De boekenverkoop start vanaf woensdag 5 juli en is toegankelijk voor de bibliotheekbezoekers tijdens de gewone openingsuren.

Boekentips nodig voor op vakantie?

Heb je geen idee welk boek je meeneemt op vakantie of gewoon wil lezen op een gezelllige zomeravond? Dan helpen onze medewerkers van De Boekerij je graag op weg!

Tip van Monique: De geniale vriendin / Elena Ferrante

Vorig jaar ben ik op een zonnige namiddag begonnen aan 'De geniale vriendin'. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Een boek dat zo sterk gehypet is, wil wel eens tegenvallen. Maar 'De geniale vriendin' greep mij vast vanaf de eerste pagina's.

Met 'De geniale vriendin' start het verhaal van Lila en Elena en hun levenslange vriendschap. Ze groeien samen op in een volkswijk in Napels maar hun levens verlopen verschillend. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Haar beste vriendin Elena mag wel verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Het was lang geleden dat ik zo van een boek genoten heb. Ondertussen heb ik de vier delen van 'De Napolitaanse romans' uitgelezen, of eigenlijk 'verslonden'.

Tip van Marleen: De Hongerspelen / Suzanne Collins

Ik lees heel vaak jongerenboeken. Dat is niet zo verwonderlijk want in de bib sta ik in voor de aankoop van jeugdboeken. Maar ik vind het ook fijn om deze boeken te lezen. Sommige reeksen, zoals 'Young Adult', sluiten heel dicht aan bij de leefwereld van jongeren. Ze bieden uiteenlopende thema's en genres gaande van verliefdheid, chatten en de gevaren van sociale media tot thrillers en fantasy. Jongerenboeken zijn vaak geliefd bij volwassenen. Je kan de grens niet altijd trekken. Voor mij is de reeks 'De hongerspelen' van Suzanne Collins een echte aanrader. Naast de boeken vind je de films op DVD of je kan het als een luisterboek uitlenen. Handig in de auto tijdens een lange rit! We hebben deze populaire reeks ook in het Engels, voor vakantiegangers die hun talenkennis willen bijspijkeren.

Tip van Sonja: Virgin River-serie / Robyn Carr

Voor mij mag het een romantisch boek zijn, zowel in bed als op het strand. Liefst lees ik een dikke roman met een mooi (liefdes)verhaal. Voor mij betekent dat echte ontspanning.

De serie 'Virgin River' van Robyn Carr speelt zich af in een Amerikaans dorp met hartverwarmende personages. In De Boekerij hebben we natuurlijk veel romantische boeken, onder meer van Victoria Hislop, Santa Montefiore, Bella Andre, Debbie Macomber, Nora Roberts, Amanda Prowse, Elin Hilderbrand enz. Het is niet altijd makkelijk om een 'goed' boek te vinden tussen het grote aanbod in de bib. Maar de mensen mogen het altijd aan mij of mijn collega's vragen. Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen. Als je dan zelf graag leest, helpt dat natuurlijk wel.

 

VERGEET NIET JE TE REGISTREREN OP' MIJN BIBLIOTHEEK'!

Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek!

Vanaf oktober 2015 ging Mijn Bibliotheek van start in De Boekerij. Dat betekent dat je alle bibliotheekdiensten online op één plaats vindt. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren, ...? Dat kan allemaal via ‘Mijn Bibliotheek’.

 Mijn Bibliotheek is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem met tal van voordelen:

  • verlengen en reserveren van uitgeleende materialen in alle bibliotheken;
  • koppelen van lidmaatschappen van alle gezinsleden aan één profiel; zo kan je in een oogwenk voor heel je gezin verlengen en reserveren;
  • koppelen van lidmaatschappen van verschillende bibliotheken;
  • raadplegen van de online catalogus;
  • uitlenen van digitale prentenboeken (fundels).

 Om gebruik te maken van 'Mijn Bibliotheek' moet je je eerst registreren.

Ga naar http://riemst.bibliotheek.be/, klik op de knop ‘Mijn Bibliotheek’ en klik op start registratie.

 

BEZORG ONS JE E-MAILADRES EN ONTVANG EEN HERINNERINGSBERICHT!

We raden je aan om je e-mailadres door te geven in de bib of aan te passen via 'Mijn Bibliotheek'. Dan ontvang je een herinneringsbericht vóór het verstrijken van de uitleentermijn. Zo kan je de documenten tijdig verlengen of inleveren. Let wel, je moet zelf het initiatief nemen om je documenten te verlengen, ook als je geen herinneringsbericht zou ontvangen.

Ook de reservatieberichten ontvang je enkel nog per e-mail, net zoals de eerste twee maningsberichten.

 

DE BOEKERIJ OP FACEBOOK

Word fan van De Boekerij en volg alle nieuwtjes op de voet.

Klik op www.facebook.com en bekijk onze pagina.

INLEVERBUS

BUITEN DE OPENINGSTIJDEN

Ook buiten de openingstijden kan je 7 dagen op 7 de klok rond je uitgeleende materialen inleveren in onze INLEVERBUS. Je vindt deze inleverbus aan de straatkant, naast de poort.